My Tears Just Like The Rain Fallings
+Follow or Home ?
Before the Rain
Expresiones
Expresiones
Tutorial: How To Edit Blogskin?
Tuesday, December 20, 2011 | 4:54 PM | 0 Rain[s]
Hi and Good Evening!
Minggu ni dah nak start buat tutorial lagi. Sebab dah lama tinggal blog ni and ramai email/fb Luna request macam mana nak edit Blogskin. Now, Luna ajar ya. But, Luna ambik ni dari blog adik Anis DiyanaClick je kat nama dia, then akan keluar tutorial ni. Sebab dia ada part 1 and part 2 tapi luna ajar cam mana cara nak download je ok. More tutorial about Blogskin, boleh pergi kat blog adik Anis Diyana.

First, Revert Old Template kepada Classic Template. Lihat gambar dibawah.

Okay bila dah revert to classic template, buang semua edit hmtl tu then bukak new web and type BlogSkin. Bila dah cari blogskin mana yang korang suka. Lepas tu, cari benda ni. Mana nak cari? Tengok bawah :)

And then,  SAVE TEMPLATE. Done! 
Credit to : Anis Diyana
Tutorial: Dashboard and follow button ( like mine )
Saturday, August 13, 2011 | 2:16 PM | 6 Rain[s]
Sorry lama menghilang hahaha lol. Sibuk lah sekarang. Dihantui oleh SPM. Luna baru on fb, ada kakak/adik ni tanya, 'Macam mana nak buat Dashboard & Follow macam Luna nie'. Itu maa senang aja kok hahaha. Cuba tengok atas, kat sebelah header itu lah dia. Jom ikut cara-cara dia mai.

* Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript 


Seterusnyaaaaa.... Copy code bawah ni.

<div style="top:0px; right:0px; position:fixed;">
<a style="background:#FDEEF4; font-size:8pt; text-align:center; display:inline-block; width:100px; padding:5px;-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
"
href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=BLOG ID KORANG" target="_blank">FOLLOW</a> <a style="background:#FDEEF4; font-size:8pt; text-align:center; display:inline-block; width:100px; padding:5px; -moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
"
href="http://www.blogger.com/home" target="_blank">DASHBOARD</a>
Akhir sekali,  macam mana nk background macam Luna? Tengok bawah ni. Ada kan?

* background:#FDEEF4 <--- Nah yang ini korang delete dan then put this code ---> background : url(BACKGROUND KORANG SENDIRI BOLEH CARI KAT GOOGLE)

Done! :)

Note: Kalau tak jadi bagitahu ya? Thank you follow my blog :)) 

Old Post
Bonjour
You've Stuck

Hi everyone! Have fun with my bloggie.
You have stuck to no where. Click here and you will be fly over tu heaven.

italic underline bold