My Tears Just Like The Rain Fallings
+Follow or Home ?
Before the Rain
Expresiones
Expresiones
Tutorial: divider
Thursday, June 23, 2011 | 10:29 PM | 0 Rain[s]

Hi! Nak share tutorial divider kat you all. Nampak kan? Okay, korang ikut step yang Luna ajar ni.

Design > Edit HMTL/javascript > Ctrl+F (utk search code)

Macam biasa, cari code ni: .post {

Ada jumpa tak? Jumpa? Ha, kat .post { tu ada code macam ni kan? Tengok bawah ni.

.post {
margin: 0 0 1.5em;
padding-button: 1.5em;
border: 2px solid#FFC0CB
padding:7px;
-moz-border-radius: 10px;
{

Ada kan? Korang delete code tu dan gantikan code bawah ni pula :)


.post {
background: url( url background );
background-repeat: no-repeat;
background-position: bottom center;
margin:.5em 0 1.5em;
padding-bottom:5.5em;
{

Dah siap tu boleh preview dulu dan SAVE TEMPLATE! 

Yang warna ni, gantikan url background ada kat photobucket dan glitter graphics

I baik hati hari ni nak bagi free divider for you all :) 


(( http://xb1.xanga.com/6130152407c34268879191/z193855192.gif ))


(( http://xc0.xanga.com/acbe114501d34268879196/z214474026.gif ))


(( http://x73.xanga.com/bf4e627703c35268879192/z206490233.gif ))



(( http://x1e.xanga.com/ec6f615125633268879210/z214474037.gif ))



Old Post | New Post
Bonjour
You've Stuck

Hi everyone! Have fun with my bloggie.
You have stuck to no where. Click here and you will be fly over tu heaven.

italic underline bold